2018

Dvoraks Stabat Mater i Odense Koncerthus

Odense Koncerthus, torsdag den 1. november 2018 kl. 19.30
Odense Koncerthus, fredag den 2. november 2018 kl. 19.30

Medvirken ved 2 koncerter med Odense Symfoniorkester og Filharmonisk Kor i Odense Koncerthus, hvor korværket Stabat Mater af den tjekkiske komponist Antonin Dvorak opføres. Solister er Camilla Nylund (sopran), Maria Forsström (mezzosopran), Steve Davislin (tenor) og Pavlo Balakin (bas).

Koncerterne dirigeres af Christoph Eschenbach.

Billetter kan købes i forsalg på orkestrets hjemmeside eller på billettelefon 70 20 20 96.

Kultunaut

Jubilæumskoncert i Middelfart Sankt Nikolaj Kirke

Middelfart Sankt Nikolaj Kirke, tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 19.30

Det Fynske Kammerkor fejrer i år 30 års jubilæum, og denne koncert er den sidste af en række jubilæumskoncerter rundt om i Danmark. Koncertens musikalske indhold vil afspejle spændvidden i korets virke, og samtidig demonstrere de kvaliteter, der har gjort koret kendt og respekteret i Danmark og andre lande: En slank, lys og egal klang, hvorved det Fynske Kammerkor vedkender sig en lang og stærk tradition i nordisk kormusik for brillans og transparens.

Koncerten indeholder bl.a. satser af den engelske komponist Vaughan Williams, musik der er både virtuos og særdeles udtryksfuld. Den estiske komponist Arvo Pärt er repræsenteret med satser, hvor pauserne i musikken spiller en stor rolle. Der er desuden en afdeling sange af danske, svenske og færøske komponister.

Koncerten dirigeres af Alice Granum som tillige er dirigent for Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor og docent på Syddansk Musikkonservatorium.

Kultunaut

Jubilæumskoncert i Sct. Hans Kirke

Sct. Hans Kirke (Odense), tirsdag den 18. september 2018 kl. 20

Det Fynske Kammerkor fejrer 30 års jubilæum med en række jubilæumskoncerter rundt om i Danmark. Den 18. september kl. 20 synger koret koncert i Sct. Hans Kirke i Odense. Koncertens musikalske indhold vil afspejle spændvidden i korets virke, og samtidig demonstrere de kvaliteter, der har gjort koret kendt og respekteret i Danmark og andre lande: En slank, lys og egal klang, hvorved Det Fynske Kammerkor vedkender sig en lang og stærk tradition i nordisk kormusik for brillans og transparens.

Koncerten indeholder bl. a. satser af den engelske komponist Vaughan Williams: ”Messe for dobbeltkor i g-mol” og ”Three Shakespeare Songs”, musik der er både virtuos og særdeles udtryksfuld. Den estiske komponist Arvo Pärt er repræsenteret med satser, hvor pauserne i musikken spiller en stor rolle. Der er desuden en afdeling sange af nulevende danske komponister.

Koncerten dirigeres af Alice Granum, som tillige er dirigent for Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor og docent på Syddansk Musikkonservatorium.

Kultunaut

Jubilæumskoncert i Søsterhuset (Christiansfeld)

Søsterhuset (Christiansfeld), tirsdag den 28. august 2018 kl. 20

Det Fynske Kammerkor blev dannet i 1988 og har 30 års jubilæum i år. Det fejres med en række jubilæumskoncerter rundt om i Danmark. Den 28. august gæster koret Christiansfeld. Koncertens
musikalske indhold vil afspejle spændvidden i korets virke, og samtidig demonstrere de kvaliteter, der har gjort koret kendt og respekteret i Danmark og andre lande: En slank, lys og egal klang, hvorved det Fynske Kammerkor vedkender sig en lang og stærk tradition i nordisk kormusik for brillans og transparens.

Koncerten indeholder bl.a. satser af den engelske komponist Vaughan Williams: ”Messe for dobbeltkor i g-mol” og ”Three Shakespeare Songs”, musik der er både virtuos og særdeles udtryksfuld. Den estiske komponist Arvo Pärt er repræsenteret med satser, hvor pauserne i musikken spiller en stor rolle. Der er desuden en afdeling sange af nulevende danske og færøske komponister.

Koncerten dirigeres af Alice Granum, som tillige er dirigent for Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor og docent på Syddansk Musikkonservatorium.

Jubilæumskoncert i Hans Tausens Kirke

Hans Tausens Kirke (Odense), tirsdag den 12. juni 2018 kl. 20

Det Fynske Kammerkor fejrer sit 30 års jubilæum i 2018 med en række koncerter.

Koret synger værker af den engelske komponist Ralph Vaughan Williams samt kormusik fra Danmark. Koret dirigeres af Alice Granum.

Hans Tausens Kirke er korets “egen” kirke, hvor koret øver hver tirsdag aften.

Kultunaut Kultunaut

Jubilæumskoncert på Odense Rådhus

Odense Rådhus, lørdag den 9. juni 2018 kl. 15

Det Fynske Kammerkor fejrer sit 30 års jubilæum i 2018 med en række koncerter, som kulminerer med denne koncert i festsalen på Odense Rådhus.

Koncerten byder på musik af engelske Ralph Vaughan Williams samt musik fra Danmark, Færøerne og det øvrige Norden. Koncerten dirigeres af korets faste dirigent Alice Granum.

Læs her om vores overvejelser i forbindelse med jubilæet.
Vores pressemeddelelse kan læses her og koncertprogrammet her.

Der er gratis adgang til koncerten !

Kultunaut Kultunaut

Jubilæumskoncert i Vor Frue Kirke (Svendborg)

Vor Frue Kirke (Svendborg), tirsdag den 29. maj 2018 kl. 20

Det Fynske Kammerkor fejrer sit 30 års jubilæum i 2018 med en række koncerter.

Koret synger bl. a. “Three Shakespeare Songs” af den engelske komponist Ralph Vaughan Williams samt dele af hans messe for dobbeltkor. Der kan også høres kormusik fra Danmark og Færøerne. Koret dirigeres af Alice Granum. Dette er koncertprogrammet.

Kultunaut Kultunaut

2017

Christmas Carols i Odense

Odense Koncerthus, onsdag den 20. december 2017 kl. 19.30

Denmark-Odense Concert Hall

Odense Symfoniorkester indbyder igen publikum til at lade julefreden sænke sig sammen med orkestret. Traditionen tro bliver der også lejlighed til at synge med på de skønne julemelodier og julesange.

Det Fynske Kammerkor medvirker ligeledes, og koncerten dirigeres af Søren K. Hansen.

Billetter kan købes i forsalg på orkestrets hjemmeside eller på billettelefon 70 20 20 96.

Kultunaut Kultunaut

Julekoncert i Sct. Albani Kirke

Sct. Albani Kirke (Odense), lørdag den 16. december 2017 kl. 16

Sct. Albani Kirke

Der er næppe noget der anslår julestemningen som en rigtig julekoncert. Det Fynske Kammerkor har en god og stærk tradition for at synge julen ind med en koncert i Sct. Albani Kirke i Odense.

I år synges et a cappella program, der indledes med Per Drud Nielsens tre motetter til kærligheden. Derefter bevæger koret sig sats efter sats gennem det sene efterårs kulde og mørke hen mod advent og frem til julens strålende lys, varme og glæde. Programmet består dels af arrangementer af velkendte sange, dels af kendte og elskede kompositioner af Carl Nielsen, Niels W. Gade og A. P. Berggreen.

Som altid vil der undervejs i programmet være et par fællessalmer, hvor alle de fremmødte bliver en del af julens musik.

Det Fynske Kammerkor har i snart 30 år givet et utal af koncerter i både ind- og udland og hører til blandt landets bedste kor.

Koncerten dirigeres af Docent Alice Granum.

Billetter kan købes i forsalg hos Billetto eller ved indgangen.

Kultunaut Kultunaut

Julekoncert i Sdr. Omme Kirke

Julekoncert i Sdr. Omme Kirke (Midtjylland), mandag den 11. december 2017 kl. 20

Koret synger julesange og -salmer fra Danmark og andre europæiske lande.

Dette er koncertprogrammet.

Kultunaut Kultunaut

Julekoncert på Fuglsang Herregård

Fuglsang Herregård (Østlolland), søndag den 3. december 2017 kl. 15

Koret synger julesange og -salmer fra Danmark og andre europæiske lande.

Billetter kan købes i forsalg hos Billetto eller på Fuglsang Kunstmuseum, der ligger ved siden af herregården.

Kultunaut Kultunaut

Musik i mørket – Kerteminde

Kerteminde Kirke, tirsdag den 28. november 2017 kl. 20

Det Fynske Kammerkor synger koncert med titlen ”Musik i Mørket”.

Programmet indeholder nyere satser af komponister fra Danmark, Sverige og Estland. Det er spejlet om en midterakse, og centralt står “Tre Motetter Til Kærligheden”, som er komponeret af Per Drud Nielsen i 2012. Teksten er baseret på Paulus’ Første Brev til Korintherne (kapitel 13 om Kærligheden). Dette værk er omkranset af to korsatser af den estiske komponist Arvo Pärt: “Morning Star” og “The Deer’s Cry”. Dertil kommer satser der på forskellig vis belyser lys eller mørke.

Det Fynske Kammerkor, som har en omfattende koncertvirksomhed i ind og udland, beskrives som et kor med en bemærkelsesværdig egal klang, både i det flotte fyldige til det sarte, nærmest transparente. Dirigent er Alice Granum, som er docent på Syddansk Musikkonservatorium.

Koncerten foregår, som titlen siger, i mere eller mindre dæmpet belysning.

Kultunaut Kultunaut

Musik i mørket – Nyborg

Nyborg Vor Frue Kirke, onsdag den 15. november 2017 kl. 20

Det Fynske Kammerkor synger koncert med titlen ”Musik i Mørket”.

Programmet indeholder kirkemusik fra barokken samt nyere satser af komponister fra Danmark, Sverige og Estland. Programmet er nærmest spejlvendt, og centralt står “Komm, Jesu, Komm”, som er en motet for dobbeltkor af J. S. Bach (1685 – 1750). Motetten er omkranset to mindre motetter af onklerne på fædrene side, Johann Christoph Bach og Johann Michael Bach. Dertil kommer satser der på forskellig vis belyser lys eller mørke.

Bachslægten er en af musikhistoriens mest bemærkelsesværdige slægter. I ca. 200 år satte de deres præg på musikken omkring Thüringen, hvor familien med omkring halvtreds kendte musikere og komponister dominerede organist- og kantorembederne.

Det Fynske Kammerkor, som har en omfattende koncertvirksomhed i ind og udland, beskrives som et kor med en bemærkelsesværdig egal klang, både i det flotte fyldige til det sarte, nærmest transparente. Dirigent er Alice Granum, som er docent på Syddansk Musikkonservatorium.

Koncerten foregår, som titlen siger, i mere eller mindre dæmpet belysning.

Kultunaut Kultunaut

Koncert i Munkebjerg Kirke

Munkebjerg Kirke (Odense), søndag den 5. november 2017 kl. 16

Koret synger bl. a. Peterson-Bergers smukke “Stemning” (tekst af J. P. Jacobsen), 2 Carl Nielsen-sange arrangeret af John Høybye samt kormusik fra Færøerne.

Kirkens hjemmeside Kultunaut

Korrejse til Færøerne

Koret rejser til Færøerne den 8. juli 2017 med hjemkomst den 12. juli.

Koncerter på Færøerne:

9. juli kl 16: Christianskirken i Klaksvik
10. juli kl 20: Vestmanna Kirke
11. juli kl 20: Vestkirken i Tórshavn

Dette er koncertprogrammet.

Endvidere medvirker koret under gudstjenesten i Vestkirken den 9. juli kl 11.

SyngSydfyn 2017 – korfestival i Svendborg

Svendborg, tirsdag den 6. juni 2017 kl. 18.00

Deltagelse i korfestivalen SYNG SYDFYN, i forbindelse med en konkurrence for unge kordirigenter.

Koret medvirkede i en tilsvarende konkurrence i 2014, hvor denne video blev optaget.

Koncert i Vor Frue Kirke (Svendborg)

Vor Frue Kirke (Svendborg), tirsdag den 30. maj 2017 kl. 20.00

Koret synger musik af bl.a. Vagn Holmboe (Sange mod Vårdybet), Per Drud Nielsen (Tre Motetter til Kærligheden) samt Michael Bojesen (Drømte mig en drøm i nat, Stille hjerte sol går ned). En del af programmet bringer koret med sig til Færøerne i juli måned. Dette er koncertprogrammet.

De 2 satser af Michael Bojesen har medvirken af Søren Flebo på obo.

Koret dirigeres af Alice Granum.

Kultunaut Kultunaut

Koncert i Hans Tausens Kirke

Hans Tausens Kirke (Odense), tirsdag den 16. maj 2017 kl. 19.00

Koret synger musik af bl.a. Vagn Holmboe (Sange mod Vårdybet), Per Drud Nielsen (Tre Motetter til Kærligheden) samt Michael Bojesen. En del af programmet bringer koret med sig til Færøerne i juli måned. Dette er koncertprogrammet.

De 2 satser af Michael Bojesen har medvirken af Søren Flebo på obo.

Koret dirigeres af Alice Granum.

Hans Tausens Kirke er korets “egen” kirke, hvor koret øver hver tirsdag aften.

Kultunaut Kultunaut

Koncert i Dyrup Kirke

Dyrup Kirke (Odense), torsdag den 4. maj 2017 kl. 19.30

Koret dirigeres af Alice Granum. Dette er koncertprogrammet.

Kultunaut Kultunaut

Musik i mørket

Sct. Nicolai Kirke (Svendborg), tirsdag den 31. januar 2017 kl. 20

BEMÆRK: Koncerten er kl. 20 og ikke kl. 19.30 (som annonceret andetsteds).

Stemningsfuld korsang i dæmpet belysning.

Koncerten byder på nordisk kormusik samt værker af Johann Sebastian Bach (bl. a. motetten for dobbeltkor “Komm, Jesu, Komm”) og ældre medlemmer af Bach-familien.

Dette er koncertprogrammet.

Kultunaut Kultunaut


2014 – 2016


Kommende aktiviteter