Syng ud - syng op!

Med udgangspunkt i deres arbejde som kor-coaches har forfatterne Alice Granum og Niels Bo Emgren skabt bogen “Syng ud – syng op!”.

I bogen gennemgås sangtekniske grundelementer og spændende opvarmningsvariationer, og der gives gode idéer til, hvordan korlederen kan variere korprøverne for at gøre den mere spændende og udviklende for korsangerne. På den medfølgende cd kan man lytte til indspilninger af øvelserne i bogen.

Klik på billedet ovenfor for mere information om bogen hos Aarhus Musik.

…Bogen er bygget meget logisk op og er en praktisk anvisning på, hvordan man både ved den enkelte korprøve, såvel som igennem forløbet med sit kor, kan lave opvarmning og pleje stemmerne og dermed korets lyd … Med bogen følger en CD, hvor sangere fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole samt Det Fynske Kammerkor har indsunget øvelserne fra bogen … Jeg vil anbefale denne lille bog meget varmt. Det er en gennemtænkt brugsbog, uhyre letlæst og med udgangspunkt i korsangeren – ikke i sangsolisten. Oven i købet er bogen af en kraftig kvalitet, med ringe i ryggen og plasticomslag, så den kan medbringes ved korprøverne !

(anmeldelse i Musikmagasinet – december 2011)

…Ethvert kor og enhver dirigent har til tider været fristet til – måske bare for en gangs skyld – at gå let hen over opvarmningen for at komme til sagen. Men de to kompetente forfattere formår at forklare, hvorfor det ikke er nogen god idé … Med en enkel illustration af en mand lavet af fem klodser viser forfatterne grundelementerne i opvarmning af kor. Klodsernes indhold beskrives både gennem informativ tekst og ved sangøvelser, der ved siden af beskrivelserne er indspillet på den medfølgende cd … De to meget erfarne fagfolk har formået at differentiere bogen på en måde, der gør, at den kan bruges af korledere for såvel nystartede som viderekomne kor … Der er simpelthen noget at hente for alle, der ønsker at dygtiggøre sig gennem større fokus på sangteknik eller gennem fokus på stemmens brug…

(anmeldelse i PO-bladet – februar 2012)