[:da]

Musik i mørket – Nyborg

Nyborg Vor Frue Kirke, onsdag den 15. november 2017 kl. 20

Det Fynske Kammerkor synger koncert med titlen ”Musik i Mørket”.

Programmet indeholder kirkemusik fra barokken samt nyere satser af komponister fra Danmark, Sverige og Estland. Programmet er nærmest spejlvendt, og centralt står “Komm, Jesu, Komm”, som er en motet for dobbeltkor af J. S. Bach (1685 – 1750). Motetten er omkranset to mindre motetter af onklerne på fædrene side, Johann Christoph Bach og Johann Michael Bach. Dertil kommer satser der på forskellig vis belyser lys eller mørke.

Bachslægten er en af musikhistoriens mest bemærkelsesværdige slægter. I ca. 200 år satte de deres præg på musikken omkring Thüringen, hvor familien med omkring halvtreds kendte musikere og komponister dominerede organist- og kantorembederne.

Det Fynske Kammerkor, som har en omfattende koncertvirksomhed i ind og udland, beskrives som et kor med en bemærkelsesværdig egal klang, både i det flotte fyldige til det sarte, nærmest transparente. Dirigent er Alice Granum, som er docent på Syddansk Musikkonservatorium.

Koncerten foregår, som titlen siger, i mere eller mindre dæmpet belysning.

Kultunaut Kultunaut[:en]

Music in the darkness – Nyborg

Nyborg Vor Frue Kirke, Wednesday 15 November 2017, 8 pm

Evocative choral singing in dim ilumination.

The choir will sing works by Johann Sebastian Bach (the double choir motet “Komm, Jesu, Komm”) and older members of the Bach family, as well as music by Nordic and Estonian composers.[:]

[:da]Musik i mørket – Nyborg Vor Frue Kirke[:en]Music in the darkness – Nyborg Vor Frue Kirke[:]
Tagget på: